Видео от камера, заснела тежката катастрофа, в която загина дългогодишният жунралист

...
Видео от камера, заснела тежката катастрофа, в която загина дългогодишният жунралист
Коментари Харесай

Камера е заснела ужасната катастрофа с Милен Цветков

Видео от камера, заснела тежката злополука, в която почина дългогодишният жунралист Милен Цветков, се популяризира в обществените мрежи. На фрагментите се вижда леката кола на Цветков, която изчаква пешеходци на червен светофар. Секудни по-късно тя е ударена с висока скорост от джип Ауди Q7, каран от Кристиан Николов. Хората на пешеходната пътека по знамение се разминават невредими.

Четирима са към този момент арестуваните за злополуката, в която почина Милен Цветков, оповестява Българска национална телевизия. О свен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, в колата е била и приятелката на водача на случая Кристиан Николов . Те са напуснали местопроизшествието незабавно, откакто е станала злополуката. Симона Цветкова е издирена и е задържана късно нощес, откакто е отказала подпомагане на следствието.

Двамата са доста значими очевидци за следствието. Те би трябвало да кажат къде са били преди Кристиан да се качи на автомобила. Дали са знаели, че той е под въздействието на опиати, когато е седнал да ръководи автомобила, тъй като това също може да се счита за закононарушение, когато се знае, че някой е използвал опиати и все пак не му попречи да ръководи автомобила, твърди Националната телевизия.

Георги Иванов и Симона Цветкова са отказали подпомагане на следствието до този миг. Не е ясно за какво са напуснали колата след случая. Първоначалната информация беше, че единствено Георги е напуснал, а тя е останала. Сега се оказва, че и тя е напуснала местопроизшествието.

По-рано стана ясно и че синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е арестуван след тежката злополука , при която почина дългогодишният публицист Милен Цветков. Георги Иванов е бил пътник в джипа, ръководен от 22-годишния Кристиан Николов. Часове по-рано за 24 часа беше арестувана и майката Кристиан. Десислава Пешева се е явила в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да бъде разпитана. Възможно е да й бъде повдигнато обвиняване за това, че е предоставила автомобила на сина си. Прокуратурата ще желае непрекъснат арест за обвиямия Кристиан Той е привлечен към наказателна отговорност за  причиняване на гибел на различен участник в придвижването след приложимост на наркотични субстанции.

Говорителят на Софийска градска прокуратура изясни пред " Сега ", че държавното обвиняване ще заяви по-късно през днешния ден дали с изключение на Кристиан някой различен ще бъде притеглен към наказателна отговорност. Все още Министерство на вътрешните работи извършва оперативни активност по следствието.

Досъдебното произвеждане за злополуката е взето под специфичен контрол от Върховната касационна прокуратура по искане на основния прокурор Иван Гешев . Разследването ще се следи още от Апелативната прокуратура в София.

По-рано шефът на СДВР Георги Хаджиев даде детайлности за тежката катастрофа в региона на мол " Парадайс " в София нощес. Установено е, че автомобилът на Милен Цветков е спрял на червен светофар, след което е ударен от джип Ауди. От мощния удар леката кола навлиза близо 20 м в кръстовището. " Има данни, че 22-годишният шофьор на джипа е използвал канабис и амфетамин. С него е пътувало и момиче. По случая е образувано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел след приложимост на алкохол и упойващи субстанции. Наказанието е от 3 до 15 години затвор ", уточни Хаджиев.

По негови думи при следствието на злополуката не е открит спирачен път . Николов има брошура от 2016 година, като досега има единствено едно леко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

" В хода на следствието е открито още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е благосъстоятелност на комерсиално сдружение със притежател Д.Н., майка на обвинения . На Икономическа полиция е предоставено да извърши инспекция по отношение на изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвинения автомобил ", оповестяват още от прокуратурата.

Майката на обвинения Десислава Пешева (Николова) е изпълнителен шеф на " Винпром Карнобат " и съучастник в други компании на обвинявания в данъчни закононарушения предприемач Миню Стайков. Има данни, че компанията ѝ е усвоила стотици милиони левове по програмата за развиване на селските региони.

Екипът на в. " Сега " изрича съболезнования на околните на Милен Цветков.

ВИЗИТКА

Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. Завършва СУ със компетентност " дефектология " и специализира образование на слепи хора. Журналистическа кариера стартира в Българска национална телевизия, като кореспондент на предаването „ Ку-ку “. След това е поканен от Бригита Чолакова за кореспондент в „ ТВ Неделник “, а по-късно става водещ на „ По света и у нас “. През 1995 година напуща Българска национална телевизия с претекста, че там има цензура и в идната половин година работи като разносвач на месни артикули. После става шеф на заведение в Пловдив. В началото на 1997 година се връща в Българска национална телевизия - като кореспондент в предаването „ Отзвук “, а след няколко месеца отново е водещ на „ По света и у нас “.

През 2000 година е поканен в Нова тв за водещ на предаването „ Здравей, България “. През 2003 година е свален от екран. От февруари до юли 2004 година е водещ на „ 60 минути с Милен Цветков “. След това води и новините в „ Календар “. През есента на 2005 година става водещ на ново предаване „ Часът на Милен Цветков “. Води и предаването „ Нищо персонално “ на радио " Експрес ". От 2009 година още веднъж е в „ Здравей, България “, само че през януари 2010 година е освободен като водещ на утринния блок и напуща Нова тв. Създава уеб страницата zanachalo.com. Няколко месеца по-късно води утринното предаване „ Събуди се с EBF " по едноименната телевизия. Завръща се в Българска национална телевизия през есента на 2010 година и води предаването „ Екип 5 “, план приключил при започване на 2011 година През март 2011 година се завръща в Нова тв с " Часът на Милен Цветков ". На 16 август 2018 година Нова тв смъкна предаването му от ефира и Цветков отново напусна малкия екран. Тази пролет стана водещ в новото предаване „ Алтернативата “ по  ТВ1.

Колеги на Милен проведоха дарителска акция за двете му деца:
За децата на Милен
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР